5 години след трагедията: "Аспарухово" си спомня с ужас за наводнението

Жителите на варненския квартал почитат паметта на 13-те жертви

19.06.2019 | 14:03 Редактор: Тодор Петров
5 години след трагедията:

Жителите на варненския квартал "Аспарухово" отдават почит на 13-те жертви на наводнението от 19 юни 2014 години. На тази дата преди пет години само за минути кварталът потъна под вода, десетки останаха блокирани в домовете си, а възстановяването отне седмици. 

Съдът вече се произнесе, че виновни длъжностни лица за наводнението няма.

А 5 години след трагичния инцидент хората все още си спомнят със страх и тъга за случилото се. В една от пострадалите къщи екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Николай Иванов, който е преживял инцидента и никога няма да забрави датата 19 юни. 

"Няма как да се забрави всичко, което се случи поради немарливост на институции, на хора, на общество. Вината е всеобхватна за това, което се случи. По-лошото е, че това отне човешки животи", сподели Николай 

Според него след трагедията е направена някаква имитация на отводнителен канал. Скатните води продължават при по-силни дъждове да слиза и стават езера пред къщите, алармира Николай, който чувства безсилие. 

"Вече като вали и имаш едно наум и готовност за бягство по-скоро. Животът винаги намира път и трябва да го живеем доколкото може", каза още той пред камерата ни.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК