Инцидент в "Младост": Откараха окървавена бездомна жена в болница

Свидел на случката става Пол Найденов, който е извикал екипи на Спешна помощ

17.06.2019 | 18:15 Редактор: Зорница Костадинова
Инцидент в "Младост": Откараха окървавена бездомна жена в болница

Инцидент с пострадала бездомна жена в столичния квартал "Младост". След сигнал на живеещи там, жената е открита на пейка с рани по лицето. Не е могла да обясни какво се е случило на дошлите екипи на Спешна помощ.

Докато е на разходка със своя домашен любимец Пол Найденов става свидетел на ужасната гледка: кварталната бездомница, която била цялата в кръв. 

"Казва, че е била нападната, но тя е с шизофрения. Няма лична карта, не си знае ЕГН-то, което се оказа голям проблем, защото от Бърза помощ не могат да я приемат, ако не могат да я индентифицират по някакъв начин", каза Найденов. 

Хората от квартала подават сигнал до полиция и спешна помощ. 9 минути по-късно медиците пристигнат на мястото и установяват, че жената е алкохолно повлияна. Превързват я и си тръгват. Тогава Пол решава отново да се обади. 

"Слава богу, екипът, който изпратиха, реагира супер адекватно. Взеха жената да я зашият и да решат проблема, защото тя наистина кървеше, загуби много кръв", сподели още той. 

Все още не е ясна причината за състоянието на жената.

От екипа на Спешна помощ съобщиха пред Bulgaria ON AIR, че при първото пристигане на линейката, жената с подпис е отказала да бъде закарана в болница. При второто идване се е съгласила. Остава въпросът защо психичноболни хора все още се лутат по улиците без дом, без храна и без помощ.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК