fallback

Чернобил се превърна в декор за снимки на инфлуенсърите в Instagram

В социалната мрежа има над 20 000 публикации, свързани със "забранената зона"

11.06.2019 | 18:10 Автор: Зорница Костадинова

Чернобил се превърна в дом за инфуенсърите. В Instagram има над 20 000 публикации, свързани със "забранената зона", евакуирана след трагедията в атомната електроцентрала.

Забранената зона в Чернобил предлага готови за снимки макети, сред които посетителите могат да се разхождат и да снимат останките от опустошената атомна централа. 

Мястото вече е популярно сред туристите, но след успеха на едноименния сериал на HBO, посещенията до радиоактивната дестинация са нараснали с 40%. И докато сериалът се опитва да пресъздаде събитията от съветската епоха и хората, които са живеели там, снимките на посетителите изглеждат по-скоро като холивудски или селфи в Дисниленд, отколкото от мястото на природно бедствие. 

За т.нар. инфлуенсъри, за които всяко харесване на тяхна публикация има и финансово изражение, мястото се превръща в декор за професионални снимки, на които под светлините на прожекторите те носят бели костюми и противогази. 

И освен харесвания, носят и възмущение, защото на много от снимките те позират с усмивка на фона на разрушенията, сред които гора с преобърнати автомобили и замряло завинаги виенско колело. А в социалните мрежи поведението им дори беше определено като цинично.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback