Няколко души бяха ранени на гей парад във Вашингтон

Слух за стрелба създал масова паника и хората се разбягали

09.06.2019 | 16:25 Редактор: Ралица Братанова
Няколко души бяха ранени на гей парад във Вашингтон

Десетки хиляди се включиха в гей паради и по света. Във Варшава се проведе най-големия в Централна и Източна Европа. А отвъд Океана се стигна и до напрежение. Във Вашингтон няколко души бяха ранени, след като слух за стрелба създаде масова паника.

Участниците в демонстрацията за равни права за различните се разбягаха, преодолявайки бариери и препятствия. Причината – подозрения за стрелба. Няколко души са откарани в болница с наранявания, а други са прегледани от медицинските екипи на място.

От полицията съобщават, че са получили информация за мъж с пистолет в парка. Униформените обаче не открили никакви доказателства за изстрели. Мъжът с пистолета е арестуван.

На много места се събраха тълпи от хора в подкрепа на гей общността.

Хора, облечени в шарени костюми и развяващи знамена в цвета на дъгата се разходиха по улиците на Бостън и много други градове.

Демонстрации имаше и на Стария континент. Най-голямата за Централна и Източна Европа се проведе във Варшава. Към хилядите участници се присъединиха и представители на 52 дипломатически мисии в полската столица. 

Представители на управляващата партия "Право и справедливост" пък определят правата на хомосексуалните като заплаха за семейството и децата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК