12-годишно момиче е най-младият дарител на "Майчин дом"

Натали подари термо легло на интензивното отделение на АГ болницата, където самата тя е прекарала месеци

08.06.2019 | 10:01 Редактор: Зорница Костадинова
12-годишно момиче е най-младият дарител на

12-годишно момиче стана най-младият дарител на специализираната АГ болница "Майчин дом". Малката Натали подари термо легло на интензивното отделение, където самата тя е прекарала месеци - тъй като се ражда недоносена. 

Малката Налати се появява на бял свят много рано. Едва в средата на 6-тия месец. Лекарите дълго се борят живота ѝ, а след лечението в интензивно отделение детето е подложено на рехабилитация. 

"Всяка една майка се плаши от тази новина, аз дори първата седмица не исках да си виждам бебето, мъжът ми беше този който ме заведе при нея и от първия ден всеки месец съм ходила да я посещавам в продължение на 3 месеца", споделя Д-р Камелия Присадашка. 

Постепенно състоянието на Натали се нормализира, а днес тя е чаровна млада дама, която иска да бъде архитект. Но преди всичко човек. С помощта на родителите си дарява скъпоструваща техника на лекарите, помогнали ѝ да оцелее. 

"Защото е важно да има и други пораснали деца като мен", каза Натали пред Bulgaria ON AIR. 
Когато се ражда, момичето тежи едва 780 грама. 

Натали закупува термо легло за интензивното отделение на неонатологията в "Майчин дом". Чрез техниката се поддържа нужната постоянна температура при бебетата. 

"Апаратурата наистина е много необходима, защото това са незрели деца и те имат абсолютно голяма нужда от нея", посочи старшата акушерка в "Майчин дом" Румяна Савова. 

"Голямо изпитание е в живота на един човек, въобще в цялото семейство и за това 12 години по-късно решихме да съберем средства и да дарим нещо, което би помогнало за оцеляването на други деца", сподели майката на Натали д-р Камелия Присадашка. 

А вече пораснала, Натали призовава всички родители на недоносени деца да не губят вяра. 

Годишно в Майчин дом се раждат около 4 хиляди бебета. Всяко пето от тях е недоносено. Модерната апаратура в отделенията обаче може да помогне на много от тях да оцелеят. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК