Насилие над деца в приют в Червен бряг!? Започва спешна проверка

Със случая се заемат прокуратурата и Агенцията за социално подпомагане

07.06.2019 | 21:37 Редактор: Василена Василева
Насилие над деца в приют в Червен бряг!? Започва спешна проверка

Започва спешна проверка на сигнал за насилие над деца от Центъра за настаняване на младежи в Червен бряг. В социалните мрежи изтече аудиозапис, в който се чува как върху едно от децата в дома е упражнено насилие. Със случая се заемат прокуратурата и Агенцията за социално подпомагане.

Илонка Василева е служител в Центъра за деца и младежи с увреждания. Един ден разбира, че е привикана на разговор в кабинета на директора, за да бъде предупредена да не комуникира с местен разследващ журналист. 

Решава да запише разговора, но на път към стаята става неволен свидетел на това как служители и директор се опитват да укротят дете, което прави бели. 

Според Илонка това не е първият път, когато деца биват удряни, за да се укротят. Жената обаче разказва, че дните ѝ в центъра са вече преброени, тъй като е близка с местен журналист, който прави разследвания срещу общината. 

Bulgaria ON AIR се свърза и с директора на центъра за деца с увреждания. Тя обаче не пожела да коментира твърденията за нередности, тъй като в момента тече проверка. Отрече да е посягала на децата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК