21-годишната Кира Хансен - най-младата евродепутатка

В момента тя все още учи икономика в университета в Копенхаген

02.06.2019 | 14:26 Редактор: Зорница Костадинова
21-годишната Кира Хансен - най-младата евродепутатка

Преди резултатите от евроизборите да са окончателно оповестени от европейския парламент, вече е ясно кой ще е най-младият му член. Това 21-годишната Кира Хансен.

Тя е амбициозна и целеустремена – датчанката Кира Хансен скоро ще заеме мястото си в новия европейски парламент, като най-младия член в историята на институцията. 21-годишната студентка е избрана за депутат от групата на Зелените и е типичният представител на новото време – свободолюбива и борбена.

В момента Кира все още учи икономика в университета в Копенхаген. Наясно е, че времето ѝ ще трябва да бъде разкъсано между лекциите и работата ѝ като депутат. Но е категорична - необходими са действия и жертви, за да се избегне екологичната катастрофа, пред която е изправен светът.

Студентката се бори активно против климатичните проблеми, подкрепя по-високия акциз на горивата. Призовава за по-малко автомобили и повече алтернативни начини на придвижване. Идеи, които предизвикаха вълна от недоволство. Във Франция дори доведоха до неспирните протести на жълтите жилетки. А в Лондон малкият бизнес се обяви против, тъй като това ще доведе до увеличаване на разходите.

Хенсън признава , че най-голямото и важно предизвикателство пред Зелените е намирането на баланс между екологията и индустрията. Тя обаче е сигурна, че има решение, от което да са доволни и двете страни. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК