Скандал между управляващи и опозиция заради ремонтите на "Графа"

От БСП поискаха спиране на строежите до есента

30.05.2019 | 17:58 Редактор: Зорница Костадинова
Скандал между управляващи и опозиция заради ремонтите на

"Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" предизвика скандал между управляващи и опозиция в Столичния общински съвет. БСП поиска ГЕРБ да спре да строи, управляващите отвърнаха, че ремонтът има осем години гаранция.

"Нека ремонтираме след есента, ако е възможно" - с този призив общински съветници от БСП се обърнаха към колегите си от ГЕРБ на първото заседание на Столичния общински съвет след евроизборите. Поводът - ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев", където 1/3 от ремонтираната площ се оказа с дефекти. 

"Призовавам общината преди да пристъпи към замазване на този ремонт тихомълком, да си посипе главата с пепел, да излезе пред столичани, да каже истината и да наложи съответните санкции и корекции", каза Калоян Паргов от БСП. 

Червените общински съветници попитаха и защо наложените санкции на фирмата-изпълнител са символични и няма ли да има глоба за забавяне. 

"В крайна сметка в срок ли е изпълнен този ремонт, защото това е изключително спорно, въпреки многобройните удължавания и въпреки това, че на този строител му беше уважена ситуацията, че в България има зима. Много интересно, тогава, когато му е одобрен проекта с 300 дни срок, не се ли е знаело, че ние живеем в умерения климат, където зимата е един естествен сезон и не би следвало да се използва като форсмажор и като оправдание", попита Милка Христова от БСП. 

Общинските съветници от ГЕРБ контрираха, че санкции за лошото качество вече са наложени. 

От общината допълниха, че опасните ивици за хора с увреждания, които водят директно в стени, ще бъдат премахнати.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК