Ниската избирателна активност на евроизборите - заради вяла кампания!?

Забравени трикове и скандални похвати... какви тактики приложиха участниците?

27.05.2019 | 19:06 Редактор: Василена Василева
Ниската избирателна активност на евроизборите - заради вяла кампания!?

Вяла кампания - това бе обяснениято за ниската избирателна активност на европейските избори. Някои от участниците обаче приложиха забравени трикове и скандални похвати.

Оприличаван на "Терминатор за печелене на избори". Макар и в една от последните серии от поредицата и признанието, че машината вече е износена, Бойко Борисов се върна към ранната си версия. Когато се качи в джипа и закара ГЕРБ до изборния успех. 

Седмици преди европейския вот обаче той далеч не беше сигурен. Заради умората в материала на машината и заради "Апартаментгейт". Затова премиерът отново се качи в автомобила си и направи това, което умее най-добре... обиколи България.

Без да обикаля страната, защото е под домашен арест, Десислава Иванчева пък постигна по-добър резултат от Волен Сидеров, Валери Симеонов и някогашните управляващи от НДСВ. С няколко хиляди лева от дарения на граждани и на практика без кампания, за бившия кмет на "Младост" гласуваха близо 30 хил. души. 

Популярност със скандал. "Възраждане" опита да привлече внимание с клип, в който млад мъж стреля с автомат по депутати. Кадрите са от сериала "Слуга на народа", където в главната роля е актьорът и вече президент на Украйна Володимир Зеленски. Клипът беше забранен от ЦИК заради кадрите на насилие. 

А въпреки твърдението на Костадинов, "Възраждане" получи малко повече от 1% на евровота. 

Вижте още в репортажа на Иван Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК