Европейската кампания "Give a vote" с кауза: Стимулира младите хора да гласуват

В проекта участват 25 младежи от 13 държави членки на Общността

25.05.2019 | 15:50 Редактор: Зорница Костадинова
Европейската кампания

Насърчаване на младите хора да гласуват – тази кауза са си поставили посланиците от европейската кампания "Give a vote". В проекта участват 25 младежи от 13 държави членки на Общността, сред които и България. Апатични ли са младите и как гледат на изборите? 

"Един от слоганите на кампанията е да осъзнаеш на теб за какво ти пука, от твоя личен живот и да осъзнаеш, че ЕС има ключов момент и трябва да изразиш правото си на глас, да подкрепиш твоето бъдеще и бъдещето на други млади хора като теб", сподели посланикът на "Give a vote" в България Давид Иванов . Той е категоричен, че хората на неговата възраст имат много интереси и са ангажирани към много глобални въпроси. Но се наблюдава една апатия сред тях, която е и в основата на ниския процент на гласуващи. 

Затова посланиците на "Give a vote" чрез различни дейности – дебат с кандидати за евродепутати, информационни кампании в университети, изграждат мост между морето от информация и начина, по който тя най-лесно да достигне до младите.

А за да изберат младите хора сами своето бъдеще, Давид съветва колкото и трудно да е, колкото и да се усеща едно безсилие, дори на моменти безнадеждност, да се опитат да изплуват над всичките препятствия и да намерят начин да си изразят мнението по официалния път. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК