Благой Цицелков за поредна година е част от инициативата "Журналисти в училище"

Учениците сами избраха да се срещнат с репортера на Bulgaria ON AIR

16.05.2019 | 18:36 Редактор: Ралица Братанова
Благой Цицелков за поредна година е част от инициативата

Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков за поредна година е част от инициативата на Фонд "Валя Крушкина“ - "Журналисти в училище“, която среща журналисти и ученици в обща мисия срещу фалшивите новини. 

В рамките на кампанията Благой Цицелков ще се включи в четири срещи с ученици. Първата от тях се проведе в столичната Професионална гимназия по електротехника.

Как да различаваме фалшивите новини? Този урок преподаде журналистът Благой Цицелков на учениците от столичната Професионална гимназия по електротехника.

"Вярваме, че когато те ги познават, ще могат по-лесно да ги разграничават и избягват. Това да получаваш достоверна инфомрация е основният начин да взимаш верни решения и младите хора да правят верни избори", сподели журналистът.

Учениците сами направиха избор кой журналист да поканят в своето училище. Те засипаха с въпроси репортера като например има ли наказания за тези, които възпроизвеждат фалшиви новини и как медиите се сдобиват с инфорамция.

На 20 май учениците ще имат възможността от първа ръка да разберат какво е да упражняваш професията, като посетят нюзрума и студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК