Nasimo: Любовта е най-трудна за рисуване

Творецът отбелязва 25 години с изложба и книга

14.05.2019 | 18:25 Редактор: Василена Василева
Nasimo: Любовта е най-трудна за рисуване

Известен на поколения под името Nasimo, Станислав Трифонов е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните художници-стенописци на Балканите.

На 15 май  в столичната "Галерия 2.0" Nasimo представя своята шеста самостоятелна изложба "Life is a Study", както и книгата "25 Years of Nasimo: Sketchbook".

В нея той събира  невиждани до момента произведения от целия му 25-годишен труд, а скиците, които са основна част от изложбата, нарича "душата на картината". 

"Не знам дали съм научил много през годините, ще си проличи на изложбата. Но не искам да спирам да уча. Човек, ако  спре да учи за какво живее?", казва Nasimo. 

Едно от основните неща в почерка  му е, че той не се съобразява с универсалните символи, а рисува това, което душата му усеща. 

Любим обаче, му остава триъгълникът, насочен нагоре – символ, че трябва да гледаме повече натам, отколкото надолу. 

Един от последните проекти на твореца е графит, който ще може да видим завършен до края на юни в известния квартал "Капана" в Пловдив.

С кои три символа Nasimo би изобразил България на графит, чуйте в разговора му с репортера Божила Симова, оператора Габриел Галчев, монтаж - Христо Димов.

Екипът на Bulgaria ON AIR отправя специални благодарности към екипа на Nasimo за предоставените допълващи кадри във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.