fallback

Пореден случай на нападение от куче: Питбул нахапа жена в Асеновград

Заради усложнение от раната се е наложило пострадалата да бъде оперирана

10.05.2019 | 18:43 Автор: Зорница Костадинова

Агресивно домашно куче нахапа жена в жилищен блок в Асеновград. Оказва се, че това не е първият подобен инцидент. Съседите искат кучето да не живее повече там.

Агресивният питбул се нахвърлил върху Елена Кръстева, докато тя като касиер на блока обхождала общите части заради пореден сигнал срещу кучето. Собствениците му - семейство Даскалови, го държали на общата тераса на последния етаж в блока, в центъра на Асеновград. Когато стигнала до терасата, я посрещнала майката на собственика на кучето. 

"Тя ми отвори, изчаках я да прибере кучето и се качих. Спокойна съм, че кучето е прибрано. Пълна грешка, че се доверих на тези хора. Оттам тръгнах да слизам, огледах, тръгнах да излизам от терасата. В този момент излезе синът ѝ и след него кучето и съответно ме нападна и жестоко ме ухапа", сподели Елена.  

След нападението жената търси помощ от съседите. Раната на Елена е тежка и в болницата след усложнения се налага да бъде направена и операция.  

"Раната ще зарасне много бавно, а за травмата, която преживях, нямам думи", допълни пострадалата. 

Днес 6-годишният питбул Арес беше прибран в апартамента на семейство Даскалови. Неговият собственик Петко смята, че случилото се с Елена е инцидент, а ухапването не било сериозно. 

"Кучето излезе и я захапа за крака. Два зъба, нищо ѝ няма на госпожата. Тя вдигна такава аларма, кой знае какво е станало", смята Петко.

Съсед на Кръстева каза, че се прави подписка до прокуратурата заради случая. А докато отговорните институции вземат мерки, живеещите в блока ще влизат със страх в домовете си.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback