Рап срещу кънтри: Лил Нас Екс оглави класацията на "Билборд" за сингли

20-годишният изпълнител плахо прави първите стъпки в кариерата си

12.04.2019 | 22:19 Редактор: Василена Василева
Рап срещу кънтри: Лил Нас Екс оглави класацията на

В музикалната индустрия неведнъж сме ставали свидетели на големи конфликти между изпълнители. Този месец обаче битката се пренесе между различните жанрове. Причината - песен на младия рапър Лил Нас Екс хвърли в хаос кънтри класациите в Съединените щати. 

Лил Нас Екс е 20-годишен рапър от Атланта. Той плахо прави първите стъпки в кариерата си и още е далеч от бляскавите светлини на прожекторите. 

Всичко се променя, когато издава рап парчето "Old Town Road". Песента е силно вдъхновена от кънтри музиката - жанр, който и до днес остава затворен за чернокожи изпълнители. 

Само няколко месеца след издаването си, песента изненада и индустрията, и собствения си изпълнител, като достигна първа позиция в престижната класация Hot 100 на "Билборд" и детронира поп иконата Ариана Гранде. 

И още по-шокиращо - оглавява кънтри класацията в страната.

Няколко дни след успеха на парчето, "Old Town Road" е свалена от кънтри класацията, след като "Билборд" заявява, че песента “не е достатъчно кънтри”. 

Решението предизвика вълна на недоволство в социалните мрежи. А кънтри музиката и рапа, които дълго време бяха сключили примирие, изглежда отново влизат в съревнование. 

В отговор излезе и ремикс на парчето с участието на кънтри легендата Били Рей Сайръс, който бързо се преврна в хит и завладя американските радиостанции. 

Харесайте ни във Facebook ТУК.