История на 7-годишно момченце, публикувана във Facebook, трогна стотици потребители

Малкият Сашко е отглеждан от баба си, която трудно се справя с финансите

10.04.2019 | 18:23 Редактор: Ралица Братанова
История на 7-годишно момченце, публикувана във Facebook, трогна стотици потребители

История на 7-годишно момче, споделена  в социалните мрежи, трогна стотици българи. Александър живее в Русе и е отглеждан от баба си заедно с брат му и сестра му. Негови снимки, публикувани в интернет със сърцераздирателно послание, предизвикаха съжаление у мнозина потребители.

Само за няколко часа животът на бабата и децата се променя. Стотици хора започват да им носят помощи, за каквито те нито са молили, нито имат жизнена потребност.

Стигнало се дори до там братът и сестрата на малкия Александър притеснени да тръгнат за училище, защото мислели, че някой ще им се подиграва. По думите на баба им, която наистина се грижи за тях, нещата не са точно така като са написани в социалните мрежи.

Жената не отрича, че се справя трудно с финансите, но е категорична, че в домът и има храна, ток и вода, а децата не са гладни и не ходят облечени в дрипи. Тя отдава под нааем наследствен апартамент.

Възрастната жена допълва, че не търсила медиен отзвук, нито е знаела,че снимките на внука ѝ ще се появят в социалните мрежи. 

Жената допълва, че в дома си има електроуреди, но част от тях имат нужда от ремонт. От вчера насам много хора посетили дома ѝ, за да донесат дрехи и хранителни продукти.

Бабата на трите деца е притеснена, че се е озовала изведнъж в центъра на общественото внимание, без да го е търсила. Признава, че не би отказала помощ, но смята, че първо е било редно да я попитат от какво има нужда, преди да се публикува постът във Facebook. 

Най-голямата тревога и на бабата, и на децата, е да не се намесят социалните служби, защото макар и скромно, те са свикнали да живеят заедно и да се справят според силите си.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК