19-годишен младеж от Карлово е бил бит от полицаи

По случая е възложена проверка на прокуратурата

26.03.2019 | 19:40 Редактор: Ралица Братанова
19-годишен младеж от Карлово е бил бит от полицаи

19-годишен младеж от Карлово е бил бит от полицаи в центъра на града. Това твърдят самият младеж и баща му. По техни разкази момчето е било обект на проверка за наркотици от цивилни полицаи. 

Петър Маринов се е изплашил от служителите без полицейска униформа и побягнал, а след кратко преследване е бил повален на земята и бит. 

Миналия петък около 20.20 часа 19-годишният Петър Маринов от Карлово се прибира към дома си. Докато преминавал през центъра на града е бил спрян от двама цивилни полицаи, легитимирали се със значки.

Младежът обаче не им е повярвал, че става въпрос за служители на реда, изплашва се, че ще бъде обран и тръгва да бяга. След като го настигат, двамата полицаи го повалят на земята. 

"Започнаха да ме ритат право в лицето, бях целия червен, някой ми беше натиснал с изключителна жестокост ръката и тук цялата ще се насини и ме боли всеки път, като си я движа и лицето всеки път, като си го движа", сподели пострадалият.

Петър има инсулинозависим диабет и стресът от случващото се влияе зле на състоянието му. Защитната реакция в този случай е била да ухапе един от цивилните полицаи.

Свидетели на случващото се са били други двама полицаи с униформи. След като поставят белезници на Петър, го отвеждат в районното полицейско управление в Карлово.

След като извади всички медицински експертизи и доказателства бащата на пострадалия Петър се закани, че ще търси правата на детето си докрай. 

По случая е възложена проверка на прокуратурата, за да се установи дали полицаите са превишили правомощията си. 

"Всички полицейски служители, които имат отношение по случая, ще бъдат разпитани и ще им бъдат снети обяснения в рамките на възложената проверка. Ако се установи, че полицаите са действали над възложените им от закона правомощия, ще бъде образувано и съответното досъдебно производство", обясни наблюдаващият прокурор Димитър Димитров.

Харесайте ни във Facebook ТУК