fallback

Любов като в приказките – историята на два щъркела, свили гнездо в Хърватия

В продължение на 17 години всяка пролет мъжкият се връща от Южна Африка при своята любима, която не може да лети

25.03.2019 | 16:52 Автор: Зорница Костадинова

Истинска любов като тази от приказките – такава е историята на два щъркела, свили гнездо в Хърватия. В продължение на 17 години всяка пролет мъжкият се връща от Южна Африка при своята любима, която не може да лети.

Малена и Клепeтан – два щъркела, чиято история трогва не само жителите на малко градче в Хърватия, но и стопля сърцата дори на тези, които не вярват във вечната любов.

Малена целогодишно живее в страната. Причината – ранена е от ловец в крилото и вече не може да лети. Затова зимата е принудена да стои сама в свитото от двамата гнездо.

Вече 26 години за нея се грижи 72-годишният Стйепан Вокич. А всяка пролет нейният любим преминава около 15 хиляди километра и се връща от Южна Африка, за да е до нея. А тази година дори е подранил .

"Дойдоха общо 7 щъркела. Два кацнаха на игрището. Чудех се дали единият от тях е той. Взе парче место. Приближи се и така разбрах, че наистина е той", коментира Вокич.

Двойката щъркели се сдобива с наследници всяка година.

Те са толкова популярни в Хърватия, че на тях е посветен анимационен филм, разказващ любовната им история. А докато малки и големи гледат и телевизионната версия, Малена трепетно очаква пролетта, за да види своя любим. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback