След медицинските сестри, фелдшери от цялата страна също протестират

Те настояват за самостоятелна съсловна организация

25.03.2019 | 15:45 Редактор: Зорница Костадинова
След медицинските сестри, фелдшери от цялата страна също протестират

Този път фелдшери и лекарски асистенти от цялата страна настояват за самостоятелна съсловна организация. Недоволството им идва само няколко дни след като медицинските сестри обявиха безсрочна стачка.

С протест под прозорците на здравното министерство започна обедната почика на ресорния министър Кирил Ананиев и колегите му. 

Според протестиращите всяка професия регулирана от държавата трябва да има самостоятелна организация. 

Студенти и Лекарски асистенти от Стара Загора и Враца също се включиха в протеста. 

Сред протестиращите беше и фелдшер Димитра Димова, която беше отличена с приза на „ Достойните Бъглари“ за израждането на 850-грамово бебе в Генерал Тошево.  

Фелдшерите са поставили срок на минситър Ананиев до 7-ми април. Ако не бъдат чуъти, протестиращите заявиха, че ще спрат работа и ще се присъдиният към палатковия лагер на медицнсиките сестри, а в краен случай ако се наложи ще има и подаване на колективни оставки.

От здравното министерство обясниха, че създаването на нова съсловна органзация зависи от депутатите, които трябва да направят законови промени. 

Дотогава фелдшерите и здравните асистенти получиха подкрепата на другите протестиращи медици, а симовлично се чуваха сирени от линейки. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК