Пускат третия лъч на метрото до края на годината!

Първият влак се очаква да тръгне по подземните релси през октомври

27.02.2019 | 22:12 Редактор: Иван Берберов
Пускат третия лъч на метрото до края на годината!

До края на годината тръгват влаковете по новоизграждащия се трети лъч на метрото между булевард "Владимир Вазов" и "Красно село". Тунелопробивната машина "Витоша" днес влезе в бъдещата станция под Малък градски театър "Зад канала".

След 3-годишна неспирна работа 90 метровата, тежаща 14 000 тона "Къртица", стигна до крайната си точка. Така до края на годината софиянци и гости на столицата ще могат да се возят на метро от "Красно село" до бул. "Владимир Вазов", използвайки 8 метростанции. 

Първият влак по новото трасе трябва да тръгне в края на октомври тази година. А от Общината са категорични, че това е най-важният проект за София за тази година. Времето струва пари и затова от Общината си дадоха краен срок за финализирането на втория етап от третия лъч, който трябва да свърже "Красно село" с "Овча Купел". Другите 2 етапа от третия лъч остават за новия програмен период, който е между 2021-25 година.

До 6 години пътят под земята в столицата трябва да стигне и до зала "Арена Армеец". Това обаче зависи от Столичния общински съвет, който трябва да реши дали метрото да стига и до началната станция на лифта в "Симеоново". Изграждането на 3-тата метро линия ще спести общо 90 хиляди тона вредни емисии.

Харесайте ни във Facebook ТУК