Ученици от Националното училище за танцово изкуство протестираха с хора

Недоволството им е заради напрежение, което е породено от лични отношения между преподаватели

26.02.2019 | 19:28 Редактор: Ивайло Николов
Ученици от Националното училище за танцово изкуство протестираха с хора

С хора и музика започна учебният ден в Националното училище за танцово изкуство в София. Причината обаче не е празник, а протест под надслов "Да върнем изкуството отново в училище". 

Учениците разказват, че проблемът в разделението идва от това, че преподавателите намесват личните си отношения в часовете с учениците, наговорят едните деца срещу други, като по този начин създават конфронтации между класовете. 

По думите им най-лошото е, че конфликта рефлектира върху самите ученици, за това и те настояват да бъдат чути и да се сезират по-висшите институции. 

И вместо в час, учениците танцуваха с часове пред сградата на училището си. На място пристигна зам.-министърът на културата Румен Димитров, който уверил децата, че най-важното е да се осигурят нормални условия за развиване на творчеството и на учебния процес.

Подобни скандали в Националното училище за танцово изкуство имаше и през 2015 година. Тогава ученици протестираха срещу тогавашната директорка Анна Донева.

Тогава тя обясни, че подстрекател на протестите е Асен Павлов, който искал да заеме нейният пост. Това не се случи и за директор беше назначен Бойко Неделчев, който така и не се появи, за да обясни ситуацията пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК