Възможно ли е туристите в Банско да намалеят с 30%?

Кметът на града смята, че почиващите се увеличават с всяка година

25.02.2019 | 21:47 Редактор: Ралица Братанова
Възможно ли е туристите в Банско да намалеят с 30%?

Ръст на туристите отчитат за изминалия зимен сезон в Банско. Хотелиери обаче се притесняват, че има опасност туристите вече да не предпочитат курорта.

Стряскаща статистика обиколи родния интернет за дни. Според нея е възможно туристите да намалеят с до 30% през следващия зимен сезон в Банско.

Категорични данни за това няма, макар че проблем се оказва това какъв бюджет почиващите са си определили за ваканция.

Според кмета на Банско Георги Икономов въпреки лошата реклама туристите в Банско се увеличават с всяка изминала година. 

"Всяка година отчитаме ръст на туристите по официалните данни, които имаме в Общината. Това е както през зимния сезон, така и през летния сезон, като даже мога да кажа, че за 2018 спрямо 2017 година имаме ръст", сподели той.

Туризмът в Банско през последните години се разива успешно и през лятото. Точно с това компенсира и тези хотели, които не са успели да запълнят легловата си база. 

До няколко месеца ще се разбере и статистиката за този зимен сезон, дали туристите отново ще са предпочели Банско като фаворит за зимната си почивка.

Гледайте видеото с целия репортаж.
Харесайте страницата ни  във Facebook ТУК.

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 5 години
Със състезания на такова ниво, туризмът в родината ще процъфтява и няма да се води разговор за това с колко процента и кога ще има спад, ноо усилията на всякаквите там експерти са насочени в различна посока, за съжаление Сигнализирай за неуместен коментар