fallback

След вечното дерби: "Синя България" обвини жандармерията в полицейско насилие

Според ръководството служители на МВР са нападали непълнолетни

25.02.2019 | 20:02 Автор: Ралица Братанова

След случая с пострадалите полицаи на вечното дерби в София феновете на "Левски" обвиниха жандармерията в полицейско насилие. От ръководството на  "’Синя България" заявиха, че служителите на МВР избирателно са нападнали непълнолетни фенове на синия клуб.

Според СДВР при конфликт между две от фракцииите на феновете е възникнал сблъсък, който е довел до намесата на полицията. 

Сините фенове обаче смятат, че жандармерията се е възползвала от ситуацията. Такова е и обяснението за ситуацията на Антони Джамбазов от "Синя България".

"Не знам кой е почнал първи, най-вероянто е имало някакво стълкновение, от което те са възползвали, за да въдворят ред и малко да си вдигнат адреналина, за да опрадваят присъствието си там. Винаги, когато има някакви инциденти, обикновено полицията е замесена в тях. Може да не са основният инициатор, но със сигурност са дразнител", заяви Джамбазов

Според Джамбазов основните потърпевши сред феновете са били непълнолетни лица, за които е било спорно дали изобщо са били съпричастни към случая.

Ръководството на "Синя България“ смята, че законът за футболното хулиганство не ограничава инцидентите преди и след футболните мачове.

Харесайте страницата ни  във Facebook ТУК.

fallback
Още от Репортажи
fallback