Американска студентка спаси живота на дете, покани го за шаферка

Хайдън Райълс станала донор за трансплантация на костен мозък на малката Скай Саврен-МакКормик

04.07.2018 | 17:24 Редактор:
Американска студентка спаси живота на дете, покани го за шаферка
Американска студентка спаси живота на дете, покани го за шаферка

Понякога изпитанията могат да сближат напълно непознати хора. Американка покани за шаферка детето, на което е станала донор. 

Дни преди първия си рожден ден Скай Саврен-МакКормик получава тежка диагноза – няколко заболявания, сред които и рядка форма на левкемия. 

Момиченцето се нуждае спешно от трансплантация на костен мозък. А перфектният донор се оказва на над 3000 километра разстояние. 

Хайдън Райълс е 22-годишна студентка, търсеща себе си. Тя споделя, че операцията е дала нов смисъл на живота й. 

И въпреки че правилата не й позволяват да се свърже със семейството, чието дете е спасила, младата жена намира начин. 
Контактът започва с писма, смс-и и телефонни обаждания. А за 3-ия й рожден ден Хайдън изпраща на Скай подарък и покана – да й стане шаферка. 

Месеци по-рано лекарите почти не дават на момиченцето шансове да оцелее. Но то се оказва борец. И броени дни след като е свалило кислородната маска, вече носи кошничка със сватбени цветя. 

Историята на шаферката трогва до сълзи гостите в църквата в Алабама. Скай е все още твърде малка, за да разбере какво е направила Хайдън за нея. 

А самата младоженка заявява: никога не е смятала, че спасява детето. Напротив, то е спасило нея. И ще остане един от най-специалните хора в живота й.

Гледайте репортажа във видеото!