Уникална възможност: Двойка получи вечеря и нощувка в Лувъра

Студентката по консервация на изящните изкуства и приятелят ѝ печелят наградата, благодарение на конкурс

01.05.2019 | 14:14 Редактор: Зорница Костадинова
Уникална възможност: Двойка получи вечеря и нощувка в Лувъра

Уникална възможност получиха двама души - вечеря и нощувка в Лувъра. Те били избрани с конкурс, организиран от компания за туристически апартаменти под наем.

Вкусна вечеря и изискано шампанско на фона на Мона Лиза и много други световноизвестни творби. В атмосферата на един от най-известните музеи в света се потопиха 26-годишната студентка по консервация на изящните изкуства Даниела и нейният приятел Адам – професионален планински катерач. Те направиха специална обиколка из най-прочутия музей в света, необезпокоявани от тълпите туристи. 

Двамата печелят уникалната възможност, благодарение на конкурс. За нощувката беше построена специална малка пирамида. 

"Емблематичната пирамида пред Лувъра навършва 30 години. Така че искахме да направим нещо изключително и да включим обществеността. Мисля, че е страхотно изживяване. Хора от цял свят бяха поканени да отговорят на въпроса "Защо съм перфектният гост на Мона Лиза?“, сподели заместник-администраторът на Лувъра Ан-Лор Беатрикс. 

Даниела и Адам са първите хора, които нощуват в музея от стотици години, след като френските крале са престанали да пребивават постоянно там в средата на 17 век. Досега Лувърът е организирал подобни специални събития само за знаменитости, сред които Барак и Мишел Обама, Бионсе и Джей Зи.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК