Таксиметрови шофьори на протест в Ямбол заради опит за убийство над колега

На подсъдимата скамейка застанаха нападателите на Апостол Вълчев

11.04.2019 | 16:45 Редактор: Зорница Костадинова
Таксиметрови шофьори на протест в Ямбол заради опит за убийство над колега

Протест на таксиметрови шофьори oт цялата страна пред съда в Ямбол. На подсъдимата скамейка се изправиха двама възпитаници на спортното училище в града, обвинени в опит за грабеж, придружен с опит за убийство на таксиметров шофьор. Случаят е от 2017 година, а протестиращите настояват за законови промени, които да им гарантират сигурност по време на работа.

"Постоянно сме на мушката - ограбвани, унижавани, трепани и правосъдието една година се мотае за нещо, което е явно", каза председателят на Браншовата организация на таксиметровите шофьори Снежана Никова.

На 11 декември 2017 г., около 20 ч., таксиметровият шофьор Апостол Вълчев е повикан на адрес близо до гробищата на ямболското село Дражево. Клиентите му са двама ученици - на 14 г. и 18 г. Те го нападат в гръб. 

Момчетата стреляли по шофьора с газов пистолет и преправена в огнестрелна, въздушна пушка. След серия животоспасяващи операции Апостол оживява.

Майката на нападнатия таксиметров шофьор сподели, че са преминали през ада цял месец.

"Обвинението е за извършен опит за грабеж в съучастие на пълнолетно и непълнолетно лице, придружен с опит за убийство", съобщи прокурор Димитрина Георгиева.

Днес единият нападател, Костадин Стоянов, пристигна в съда с такси. А  непълнолетният Симеон Димитров бе придружен от баба си.

Делото ще се гледа по същество на 21 май. Ако бъдат признати за виновни, пълнолетния Костадин го очакват минимум 15 години затвор, а непълнолетния Симеон - условна присъда.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК