Патриотите не уважиха срещата с БСП за намаляването на субсидиите

Според социалиста Драгомир Стойнев отказът от разговори е "показен разстрел на демокрацията"

18.06.2019 | 12:42 Редактор: Василия Пейчева
Патриотите не уважиха срещата с БСП за намаляването на субсидиите

Групата на "Обединените патриоти" не уважи поканата на БСП за разговор за партийната субсидия. Срещата бе предвидена за 11.00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание.

На нея трябваше да се обсъдят приетите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 г., предложени от управляващите за намаляване размера на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас. Инициирането на срещите бе възложено на парламентарната група на левицата от Националния съвет на БСП.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии. Членовете на Националния съвет се обединиха около позицията "за" намаляване на партийната субсидия, но не на 1 лв.

От БСП вече поканиха на разговор ГЕРБ, които отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

Според социалиста Драгомир Стойнев отказът от разговори за субсидията е показен разстрел на демокрацията, а парламентът се превръща в инструмент за гарантиране на изборните успехи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК