fallback

Майката на Банев заплашвала свидели чрез интернет приложения

Спецсъдът реши бизнесменът да остане в ареста

01.02.2019 | 18:38 Автор: Ивайло Николов

Майката на бизнесмена Николай Банев – Мария, е заплашвала свидетели заради сина си. Това се случвало чрез интернет приложения за мобилна комуникация. А нареждането за заплахите идвало от килията на Банев в Националното следствие. 

В началото на януари от специализираната прокуратура съобщиха, че в килията на Николай Банев е открит телефон. С него той общувал не само с адвоката си, но и с руски граждани. Целта му била да търси политическо убежище. 

Банев си пишел и със съпругата си. Евгения Банева също е в следствения арест и не би трябвало да разполага с мобилен телефон. Разследващите предполагат, че устройствата са внесени в кутия от сок с двойно дъно. 

Посредством интернет приложения за комуникация Николай Банев общувал и с майка си. Обсъждали не само делото за пране на пари, по което тя също е обвиняема.

Експертиза на телефона, открит у Николай Банев показала, че той е поръчвал, а майка му реализирала заплахи срещу свидетели. После му се отчитала. 

Решението на спецсъда да остави за втори път Николай Банев в ареста не е окончателно. То може и ще бъде обжалвано пред по-горна инстанция.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback