Бедствено положение в Смолянско заради снеговалежите

Има блокирани автомобили, затворени проходи и населени места без ток

26.01.2019 | 13:10 Редактор: Ралица Братанова
Бедствено положение в Смолянско заради снеговалежите

Бедствено положение в Смолянско заради падналия сняг. Има блокирани автомобили, затворени проходи и населени места без ток. Няма бедстващи хора. Пътят за Пампорово вече е отворен, но движението е затруднено и се образуват опашки.

Цяла нощ екипи на гражданска защита, пожарната и горското се опитваха да отстранят падналите от снега дървета. Нощният валеж от сняг усложни още обстановка, много коли закъсаха. Наложи се пътя за Пампорово да бъде затворен, заедно с прохода "Превала". 

Наложи се военните с тежка техника да се притекат на помощ, за да може да бъдат пробити преспите и отстранени падналите дървета. Заради затворения път работещите в ски курорта не можаха да стигнат до работните си места. Ски пистите също останаха затворени. 

Почти всички населени места в общините Доспат, Борино и Девин са без ток заради паднали от тежкия сняг проводници.

"Ситуацията върви към нормализиране, въпреки че беше усложнена през последното денонощие", обясни областният управител на Смолян пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че бедственото положение ще остане, докато не бъде нормализиран достъпът и възстановено електроснабдяването в населените места без ток.

[video]

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.