fallback

Най-лошото време за едно прасе? Коледа! А къде е най-доброто чеверме

В Малайзия също пекат свинско, но опаковано в палмови листа

22.12.2018 | 10:01 Автор: Иван Берберов

След като бъдещата ни културна столица Пловдив се отказа от разфасоването на прасета за Коледа в центъра на града, екип на Bulgaria ON AIR реши да провери къде в София столичани могат да опитат прясно чеверме. 

Чеверме със сочно прасенце пред Централните хали в София, недалеч от джамията Баня Баши, предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Проверката на Столичната община беше светкавична. Тя установи, че всичко е законно.

Екипът на Bulgaria ON AIR срещна Айрин, пристигнал от Малайзия у нас заради вкусната храна. 

"Ние имаме подобна традиция в Малайзия. Оттам са моите родители. При нас прасето се прави по доста подобен начин и накрая става много вкусно!", сподели той.

Разликата в приготвянето на българското и малайзийското прасе е в това, че там то е опаковано в палмови листа.

fallback
Още от Репортажи
fallback