След като бъдещата ни културна столица Пловдив се отказа от разфасоването на прасета за Коледа в центъра на града, екип на Bulgaria ON AIR реши да провери къде в София столичани могат да опитат прясно чеверме.
Чеверме със сочно прасенце пред Централните хали в София, недалеч от джамията Баня Баши, предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Проверката на Столичната община беше светкавична. Тя установи, че всичко е законно.
Екипът на Bulgaria ON AIR срещна Айрин, пристигнал от Малайзия у нас заради вкусната храна.
"Ние имаме подобна традиция в Малайзия. Оттам са моите родители. При нас прасето се прави по доста подобен начин и накрая става много вкусно!", сподели той.
Разликата в приготвянето на българското и малайзийското прасе е в това, че там то е опаковано в палмови листа.