fallback

Европредседателството свърши, а Лиляна Павлова - още министър... На какво?

В третия кабинет на Бойко Борисов бе създадено специално ресорно министерство, което още функционира

12.10.2018 | 21:19 Автор: Велислав Филипов

Какво работи министърът на европейското председателство Лиляна Павлова, след като вече не сме начело на съвета на Европейския Съюз? На този въпрос трябваше да отговори премиерът Бойко Борисов в петъчния парламентарен контрол.

За да се подготвим за първото си председателство на Съвета на Европейския съюз, в служебното правителство имаше вицепремиер по европейското председателство, а после в третия кабинет на Бойко Борисов министър със същия ресор стана Лиляна Павлова.

Председателството обаче приключи през юни, а ресорното министерство все още съществува. Факт, който предизвика въпроси у опозицията. 

От отговора на премиера Бойко Борисов стана ясно, че Павлова още се грижи за изпълнението на общите ни приоритети в триото с Естония и Австрия. Работи обаче и на изток - по създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай. 

"Червените" обаче не разбраха защо министърът на европейското председателство се занимава с Китай. 

В залата Борисов отказа да отговори. В кулоари обаче обясни – има поети ангажименти към протестиращите майки на деца с увреждания. 

След като спре да е министър – по думите на Борисов, в края на годината, самата Павлова най-вероятно ще оглави Центъра за партньорство с Китай.

fallback
Още от Репортажи
fallback