fallback

Стотици полицаи и пожарникари ще бдят за безопасността по Великден

Четирите почивни дни традиционно натоварват пътищата в страната до краен предел

04.04.2018 | 19:04 Автор: Велислав Филипов

Четирите почивни дни около Великден традиционно натоварват пътищата в страната до краен предел. За този период Пътна полиция готви няколко акции за неправоспособни и пияни водачи.

КАТ ще дебне за пияни шофьори или такива, употребили наркотици. Опитът на пътните полицаи показва, че в празничните дни броят на безразсъдните, седнали зад волана, се увеличава значително. Именно заради това полицаи ще има на всеки натоварен път и кръстовище в по-големите градове. 

Съвместни патрули на пожарна и полиция ще дежурят и около по-големите православни храмове. Само в София през нощта ще дежурят 142-ма пожарникари.

Освен техническите средства, ще бъдат мобилизирани и максимален брой полицаи. По най-натоварените пътища тежкотоварни автомобили няма да да се движат от 14 до 20 часа на 5 и 9 април. 

Около големите църковни обекти ще бъдат изградени пропускателни пунктове, а контролът ще бъде изключително строг. Охранителите припомнят, че всички големи търговски обекти трябва да се подготвят за очаквания наплив.

fallback
Още от Репортажи
fallback