Съдът остави в ареста помагачите в отвличането на Адриан Златков

Пълен цирк, главният секретар е предлагал сделки, гневи се Ивайло Борисов-Ториното

02.02.2018 | 12:55 Редактор:
Съдът остави в ареста помагачите в отвличането на Адриан Златков
Съдът остави в ареста помагачите в отвличането на Адриан Златков

Окончателно - съдът остави в ареста четиримата, задържани за отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов - Ториното, неговият шофьор и още двама души са обвинени в помагачество на похищението.

След 10 часа размисъл съдия Даниела Талева реши - Ивайло Борисов, Георги Джамбазов, Мартин Марков и Здравка Стефанова остават зад решетките. Макар и косвени, от доказателствата срещу тях можело да се направи обосновано подозрение, че са съпричастни към отвличането на Адриан Златков. 

Според съдия Талева има опасност те да се укрият. 

"Пълен цирк! Ако имах нещо, което да кажа, щях да го кажа в ГДБОП. Момчетата обясниха снощи, че главният секретар ги е принуждавал и им предлагал сделки", заяви Ториното.

"Изненадвам се, че съдът ги задържа въз основа на евентуални предполагеми техни действия, че биха повлияли на свидетели за разкриване на истинските извършители на деянието", коментира от своя страна адвокатът на Ивайло Борисов Мариана Тодорова.

Решението на съда не е окончателно. Защитата ще протестира мярката пред Апелативния съд. Заседанието е насрочено за 8 февруари.

Вижте още във видеото!

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)