Студентският празник не е само шумни дискотеки и пиянство

Как отбелязва деня един незрящ или другото мнение за купоните

08.12.2017 | 22:13 Редактор: Иван Берберов
Студентският празник не е само шумни дискотеки и пиянство

По случай днешния празник се очаква да бъдат изхарчени около 15 милиона лева от близо 250 хиляди студенти. Пожелаваме им днес да се забавляват! Какво е обаче да си студент и да не можеш да видиш 8 декември? 

Повечето студенти са отделили средно по 60 лева за празненството си, което означава, че в периода между 7 и 10 декември ще бъде похарчена въпросната колосална сума пари. 

Ако за едни празникът е шумна дискотека, ярки светлини и литри алкохол, то за други денят протича в по-уютни пространства като дома или дори радио пулта. 

Запознаваме Ви с историята на Руми Рафет. Той е на 32 години и преди няколко месеца завършва журналистика. От 384 месеца младият мъж не вижда. Признава, че в редица ситуации изпитва затруднения, но въпреки това не му е проблем да се наслади на 8 декември. 

Споделя също и че незрящите също знаят как да се забавляват. Все още не знае къде ще посрещне празника тази вечер, но за него са по-важни хората, а не мястото.

Руми не харесва шумните зимни курорти като дестинация за празнуване, но не съди студентите, които го правят. И въпреки че празничните градчета се пукат по шевовете от студенти, снощи на улицата на забавлението в "Студентски град" се извиха опашки от младежи, които чакаха да влязат в дискотеките. 

Очаква се и тази нощ ситуацията да е идентична, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.