Инвеститори и жители на "Младост 1" един срещу друг заради зелена площ

Оказва се, че собственикът на имота има право да загражда, но не да строи

29.06.2019 | 13:57 Редактор: Ивайло Николов
Инвеститори и жители на

Ново напрежение в столичния квартал "Младост 1", след като живеещите в блок 73 осъмнаха тази сутрин с багери под прозорците. Причината за това е, че инвеститор иска да започне строеж в зелена площ, която тази сутрин е била заградена.

Жителите на квартала са протестирали няколко пъти срещу презастрояването. Днес Гергана Симова, която е собственик на заградения терен, каза пред Bulgaria ON AIR, че апелира кметът на София Йорданка Фандъкова да поеме отговорност за ситуацията, в която е поставена, защото е била противопоставена срещу живеещите в блок 73, след като СОС сменя свои решения в рамките на 6 месеца.

Симова обясни, че иска действия, защото не е получила отговори на писмата си до кмета.

Жителите на района пък разказаха, че действията на Столичния общински съвет ги противопоставят с инвеститорите.

Хората разказват, че преди дни на заседание на СОС е било отменено решение и разрешение за строеж на три сгради в съответната зелена площ, сега трябва общината да свърши работата си до край и да преговарят с инвеститор и живеещите в района.

От администрацията на район "Младост" пък обявиха, че собственикът на зелената площ, която е близо до блок 73 няма право на строеж, но могат да заградят терена.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК