Дълги опашки пред Агенцията по вписванията, много останаха недоволни

През последната седмица на ден влизат над 10 хиляди заявления

24.06.2019 | 18:50 Редактор: Ралица Братанова
Дълги опашки пред Агенцията по вписванията, много останаха недоволни

Дълги опашки се извиха пред Агенцията по вписванията в столицата. Причината е извънредно натоварване, довело до временно забавяне в системата.

Фирмите имат срок до 30 юни да внесат годишните си финансови отчети в Агенцията по вписванията. Наближаването на крайния срок според институцията е причината за опашките. А срив в Търговския регистър - като този миналата година, нямало. 

Голямата натовареност на системите, приемащи заявления на граждани и фирми както на гише, така и онлайн, е довело до временно забавяне. 

То е наваксано в рамките на 8 минути и след това системата е продължила нормалното си функциониране. През последната седмица на ден влизат над 10 хиляди заявления, съобщиха от Агенцията по вписванията пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията са в последните 5 дни от месеца да бъдат подадени около 70-80 хиляди заявления. А чакащи на опашките споделиха, че им е отнело около час и половина, за да си свършат работата. 

Освен физически, годишни финансови отчети фирмите могат да подават и онлайн с електронен подпис. Опашки обаче има всяка година по това време.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК