Нинова: Оттук нататък отговорност за изборите носи Националният съвет

Предложих листа, Съветът реши друго, отбелязала соцлидерката

15.04.2019 | 13:07 Редактор: Василена Василева
Нинова: Оттук нататък отговорност за изборите носи Националният съвет

Националният съвет на БСП бламира председателя Корнелия Нинова като оспори предложената от нея листа за Европейските избори и чрез тайно гласуване я промени. След продължилото 10 часа заседание лидерът на социалистите заяви, че резултатът от европейския вот вече не е нейна отговорност, а на Съвета на БСП.

Предложената от Корнелия Нинова европейска листа не включваше председателя на ПЕС Сергей Станишев. 

След гласуването на Националния съвет обаче, Станишев зае избираемото 5-о място.

"Няколко пъти на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. Оттук нататък - за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата", коментира председателят на БСП.

Според евродепутата на "Коалиция за България" Момчил Неков, не е проблем че Сергей Станишев не е бил в листата на Корнелия Нинова. Защото така той може да остане председател на ПЕС, а на негово място да има друг евродепутат. 

И така щяло да има повече българи в Европарламента. Като например Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев. 

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.