Биляна Дудова триумфира в женската борба в Букурещ

Два сребърни медала грабнаха и Миглена Селишка и Евелина Николова

11.04.2019 | 21:50 Редактор: Иван Берберов
Биляна Дудова триумфира в женската борба в Букурещ

Биляна Дудова – момичето, което не само наложи името си в женската борба, но и размазва конкуренцията вече години наред. Този път нашата състезателка триумфира в Букурещ, където се провежда европейското първенство по борба. За трета поредна година Дудова взима титлата, и то в трета различна категория. 

"Изключително много се радвам, че съм повела България със златен медал. Да взема трето еропейско злато за мен е голяма гордост, защото успях в 3 различни категории да го постигна и ето, че този път успях, дори без да ми вземат нито една точка. И това показва, че със всяка изминала година ставам все по-добра и вървя в правилната посока. Всяка среща е трудна сама по себе с. Няма лесно, но когато се влагаш в тренировките максимално, когато излезеш на тепиха и дадеш сърце и душа, просто стигаш до победата", сподели тя.

На финала в категория до 59 кг. Биляна победи рускинята Светлана Липатова с 3:0 съдийски гласа. Осен всичко друго, по пътя към медала родната състезателка не загуби нито една точка.

По-рано през деня към постиженията 2 сребърни медала добавиха Миглена Селишка и Евелина Николова. 

Харесайте ни във Facebook ТУК