Най-накрая присъда за убиеца на прегазения велосипедист в Приморско

Владимир Колев ще лежи в затвора 17 години

25.03.2019 | 19:33 Редактор: Зорница Костадинова
Най-накрая присъда за убиеца на прегазения велосипедист в Приморско

Пияният шофьор, който прегази 33-годишен велосипедист в Приморско, ще лежи в затвора 17 години. Това реши Бургаският окръжен съд. 

Близките на загиналия колоездач посрещнаха със сълзи на очи присъдата и споделиха, че не са очаквали присъдата да бъде толкова висока.

Убиецът на Евелин от Царево напусна съда с белезници, а съпругата на прегазения на пътя велосипедист не можа да скрие сълзите си. 

"Ще простите ли някога на този човек? Не никога… Надявам се животът му да стане ужасен и да гние докато е още жив", коментира присъдата съпругата на загиналия мъж Людмила Дукова. 

Тя продължава да разказва на детето си, че баща му е звездичка на небето и когато се чувства само просто трябва погледне нагоре. 

"Детето ми знае какво се случи. Аз бях честна с него и му казах какво е станало… просто му е трудно да го приеме", каза още тя. 

По време на целия мъчителен процес близките на Евелин протестираха пред съда и събраха подписка с искания за по-големи наказания за убийство на пътя. 

Те настояваха за минимална присъда от 10 г., а максимална от 30 г. 

По време на процеса се доказа, че в деня на инцидента - 3 декември 2017 г. Владимир Колев е шофирал автомобила си с близо 100 км. в час и с 2,70 промила алкохол в кръвта. На изхода на Приморско навлиза в насрещното платно и прегазва Евелин, след което бяга.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК