Семейството на пилота от Брестник се увеличи с още един член

Петър продължава борбата за възстановяване на изгорелия си дом

18.03.2019 | 18:44 Редактор: Бойко Димитров
Семейството на пилота от Брестник се увеличи с още един член

Семейството на пилота, чиято къща изгоря в село Брестник, стана още по-голямо. На бял свят се появи третото дете на Петър и Константина - за да вдъхне още вяра и надежда в едно щастливо бъдеще.

3 килограма и 800 грама, толкова тежи щастието в семейството на пилота Петър Димитров, съпругата му Константина и двете им деца. 
"Макар бързото раждане, успя да изтормози майка си. Но сме щастливи, че успяхме да го подържим в ръце след всичко, което преживяхме", заяви щастливият татко.

Преживяното пък не е малко - в края на февруари огнени пламъци изгориха до основи дома им, строен с много усилия и любов. Тогава семейството откри своя закрилник - Архангел Михаил, чиято икона остана непокътната от огнената стихия. 
"Той дойде с името си, неотдавна съпругата ми беше сънувала, че той ще се казва Михаил. И в момента, в който от къщата извадихме и успяхме да спасим иконата на Архангел Михаил, нещата просто взеха своя превес. И така той дойде със своето име, изкован с огън и жупел с гръм и мощ, като ангел от небесата - нашият Михаил", допълни Петър.

Сега, заедно с петия си член семейството той продължава с бюрокрацията и преговорите със застрахователи за възстановяването на опожареният им дом. Очаква се до края на седмицата малкият Михаил, заедно с майка си да бъдат изписани и да се приберат във временното им жилище, осигурено от авиобаза Граф Игантиево.


Харесайте страницата ни във Facebook ТУК