Служителка на общината в Хасково продала незаконно апартамент

Кметът Добри Беливанов е подал сигнал в прокуратурата

15.03.2019 | 19:36 Редактор: Бойко Димитров
Служителка на общината в Хасково продала незаконно апартамент

Скандал заради незаконна сделка с общинско жилище се разрази в Хасково. Бивша служителка в общината продала двустаен апартамент, без решение на общинския съвет. Сделката станала през лятото на 2018 година, а сумата от продажбата все още не е постъпила по сметките на общината.  Кметът Добри Беливанов е подал сигнал в прокуратурата. Служителката е дисциплинарно уволнена.

Незаконната сделка станала през лятото на 2018 г. Под договора за покупко-продажба, който изглежда напълно автентичен, стоят подписите на кмета Добри Беливанов и на главния счетоводител на общината Тодорка Стоянова. Имотът е закупен от Асен Стоянов, който 28 години обитавал въпросния апартамент на бул. "Васил Левски" под наем. 
"Това бе юни месец, но платихме на 23 000 лева и отгоре. Даже им оставих 100 лева за почерпка", заяви купувачът.

По сметките на общината обаче такава сума не е постъпвала, а апартамента не е регистриран като продаден. Няма и решение на общинския съвет, което е задължително при продажба на общинско жилище. Адвокат Динко Стоев отказа коментар и отрече да има нещо общо с тази история. Според кмета Добри Беливанов става въпрос за измама. 

"Аз назначих комисия да направи проверка. Оказа се че с този дотовор за покупко-продажба има и друг договор за наем. Изглежда е направена някаква комбинация при снимане вероятно, защото цената и на втората страница, където е моя подпис има различия", заяви Беливанов. 

Как точно е станала измамата не е ясно. Достъп до всички необходими документи според кмета имал един единствен човек – въпросната служителка Галина Севова, която Беливанов уволнил дисциплинарно В апартамента на бул. Васил Левски живеят 6-има души – Асен, жена му, децата и внуците му. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК