654 пожара са горели на територията на страната вчера, няма пострадали

Овладян е огънят в местността "Камбаните" в София

11.03.2019 | 16:12 Редактор: Василена Василева
654 пожара са горели на територията на страната вчера, няма пострадали

Сухи треви горяха снощи в местността "Камбаните" в София. Пожарът беше локалозиран, а от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" увериха, че няма нищо притеснително. 

Три пожарни коли останаха да дежурят на място през нощта. Изгорели са около 50 дка сухи треви. Според местните в околността е имало пикник, от който е тръгнал пожарът, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"645 пожара е имало в страната вчера, което е рекорд. Пострадали за щастие няма. Част от тях са били свързани с традицията около Сирни заговезни, други са били предизвикани от небрежност на граждани, каза в телефонен разговор за Bulgaria ON AIR инсп. Сергей Воденичаров от оперативния център при Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Къща горя и в пернишкия квартал Драгановец. Появи се информация и за пожар в Даскалово. А 6 пожара са гасили огнеборците в Ковачевци през последните 24 часа.

Кметът на община Перник Вяра Церовска съобщи, че последната седмица е била изключително напрегната за пожарникарите в областта, тъй като те са гасили над 25 пожара. Към момента всички са локализирани.

В събота е изгоряла вила в Ковачевци, в Калища също пожар стигна до къща, горяло е и в с. Лобош, сухи треви били запалени до Радомир срещу старческия дом в града.

Харесайте ни във Facebook ТУК.