"На твое място" - Причини за хранителното разстройство, 2.06.2016г.

Виктория Сакутова и Христина Маркова ни разкриват причините за заболяване от анорексия и булимия, както и методите за лечението им

06.06.2016 | 14:46 Редактор: Виктория Тончева

В предаването "На твое място" по Bulgaria ON AIR от 2 юни можете да видите:

Кои са първите симптоми на анорексията и булимията? Какво представляват хранителните разстройства и откъде водят началото си? Какви са страховете и терзанията на човека, страдащ от анорексия или булимия? Труден процес ли е лечението? В какво да потърси смисъл един човек, страдащ от хранително разстройство? Осъзнава ли приоритетите си, как да се мотивира, за да пренареди живота си? Защо е важно, когато човек има хранително разстройство, психотерапевтът да работи с цялото семейство? Отговорите от нашите гости Виктория Сакутова, студент по холистична психотерапия, преборила се успешно с анорексията, и чаровния топ модел – Христина Маркова.


Моделът Христина Маркова сподели, че е против гладуването. За всеки човек, включително за момичетата в модния бизнес, е важно да имат добре балансирано хранене.


Виктория Сакутова, студент по холистична психотерапия, самата тя преборила се с анорексия - дава ценни съвети на страдащите от хранителни разстройства и на техните родители. Виктория е била критичните 38-39 кг., но след успешно психотерапевтично лечение вече е 60 кг., напълно оздравяла и променила възгледите и пренаредила приоритетите си! Вики разкрива какви са дълбоките психологични причини за анорексията и булимията, както и за отношенията на момичето, имащо хранително разстройство,с майка му.