"На твое място" - Езикът на тялото! Той никога не лъже! , 11.05.2016

Какво най-често казваме с тялото си ? Как да разчитаме посланията на околните? Отговорите търсим с психотерапевта Аделина Иванова и Стела Коева, владееща отлично езика на танца.

12.05.2016 | 11:07 Редактор:
"На твое място" - Езикът на тялото! Той никога не лъже! , 11.05.2016

Темата на предаването бе "Езикът на тялото", който никога не може да излъже. Кои са знаците, които ни издават и как да разгадаем какво всъщност ни казва отсрещният човек? За най-неподправения и искрен начин на комуникация в студиото да коментират поканихме психотерапевта Аделина Иванова и Стела Коева, която съвършено владее езика и посланията на танца. Те споделиха, че ако успеем да бъдем в синхрон със себе си и с езика на тялото ни, ще можем по-лесно да се разбираме с останалите. Своето мнение по темата сподели и прекрасният български актьор Ники Сотиров, който успява да вплете наученото на сцената и в живота.

Във втората част на предаването специалистите обсъдиха най-честите грешки, които допускаме и които ни пречат да разчетем езика на тялото. Психотерапевтът Аделина Иванова обясни и най-първосигналните жестове, които ни издават в различни ситуации. И двете дами бяха съгласни, че се издаваме най-силно, когато харесваме отсрещния човек.

На финала на предаването Аделина и Стела споделиха кои са трите най-важни жеста, които е необходимо да следим в комуникацията си с околните. Стела се спря на очите, ръцете и позата, а Ади на усмивката, очите и смяната на позицията на тялото. И двете се съгласиха, че езикът на тялото ни дава много повече информация от думите, които изричаме.