Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Мария Лалева: Книгата "Живот в скалите" беше написана от хората

Романът е с рекордни продажби , предстои и издаването на стихосбирка

08.10.2018 | 18:30 Редактор: Ивайло Николов
Мария Лалева: Книгата

20 цитата,  осеяли интернет пространството през последните две години , дадоха куп повод за вълнения и въпроси и най - вече този - коя е тя и защо начина, по който пише, докосва хиляди? 

Мария Лалева бръкна дълбоко в душите на мнозина, следваща основния си принцип – този да бъде честна и до болка истинска. Известяването за излизането на първия й роман предизвика вълна от коментари, защото никой не знаеше кога точно ще се случи. 

В интервю за Божила Симова през декември, 2017 година поетесата заяви, че този роман е по-инатлив от нея и тя държи да не бърза с издаването му, защото най-важното, което дължи на читателите си, е той да бъде честен.

Близо една година по-късно  "Живот в скалите"  вече е  факт, а продаденият брой книги се пази в тайна, но е рекорден за българския книжен пазар и скоро ще бъде оповестен от издателство "Книгомания".

"Тази книга я написаха хората. Те много често не се чуват какви красиви неща казват. А, аз, умея да слушам и вечер щом си легна,  ги осмислям и често от отделни фрази, се раждат диалози“ - казва Мария.

В момента тя работи върху нов филмов проект и подготвя нова стихосбирка, която ще носи заглавието "Благословете Юда".

Още от разговора с нея, вижте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Дамян Гюров и монтажиста Мирослав Димов.