Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

По снимките ще го познаете

Ясен Савов – един от най-следваните българи в Instagram

10.08.2018 | 18:00 Редактор:
По снимките ще го познаете
По снимките ще го познаете

Ясен Савов е един от  най-следваните българи в социалната мрежа Instagram. Започва да снима и качва снимки на шега преди няколко години, но днес постовете му събират средно по 9-10 хиляди лайка. 

Така той се нарежда в ТОП 10 на най-харесваните профили на българи в социалната мрежа. Освен че единствено той в тази класация не е популярно медийно лице,  един от най-интересните факти за Ясен е, че всичките му снимки са заснети с телефон, а направата им отнема около три минути. 

"Преди две години станах първият българин, направил изложба със снимки, заснети с телефон. Тогава много хора ме оплюха. Казаха ми "Как така с телефон?!" Оказа се, че има как", сподели Ясен.

Времето го научава как най-добре да се лансира в интернет пространството, така че да трупа все повече последователи, а много от снимките му са харесвани от чужденци. 

"Много хора ми пращат техни снимки, за да ги обработя, но отказвам. Няма как да променя снимка, която не е моя, на чието заснемане не съм присъствал", категоричен е Ясен.

Той каза още, че в момента професията на т.нар. инфлуенсъри е изключително актуална, но в чужбина нещата се получават далеч по-лесно. В България много некоректни хора искат да се възползват от чуждата креативност и най-често абсолютно безплатно.

Въпреки това Ясен е категоричен, че снимането му доставя огромно удоволствие, а вдъхновението "дебне отвсякъде". 

Разговорът с него и част от най-красивите му снимки вижте в репортажа на  репортера Божила Симова, оператора Тодор Тодоров и монтажиста Мирослав Димов.