Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Повечето хора у нас смятат, че е срамно да се посещава психолог

Семейството, а не училището формират личността

27.03.2018 | 19:59 Редактор: Зара Паталева
Повечето хора у нас смятат, че е срамно да се посещава психолог
Повечето хора у нас смятат, че е срамно да се посещава психолог

За пореден път сайтът Puls.bg предоставя възможност на бъдещи и настоящи родители да се срещнат с водещи български специалисти на едно място и зададат на живо своите въпроси към тях по време на емблематичния. Форум бременност и детско здраве. Тази година събитието е в събота и неделя. Темата за психичното здраве и агресията коментират д-р Веселин Христов - детски психиатър и д-р Деница Банчевска - психолог.

Според д-р Христов търсенето на помощ от специалист в България все още се смята за проблем. Обществото робува на стигмата, че ако посетиш психолог, то означава, че си болен.

Д-р Банчевска е на мнение, че все още в обществото има неразбиране какво може да направи специалистът. Въпреки това повечето родители се интересуват от децата си и поведението им.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Светлана Соколова
преди 1 година
Рекламата е голяма, а всъщност некоректно отношение, безотговорно сте, печелене на време и Пари. От личен опит - 450 лв. на вятъра. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Родител
преди 4 години
Пълен шарлатанин, само гледа да опъне парата от прегледа мълчи скимти и гледа да те отпрати , дали сме му над 500лв за прегледи и нищо без никаква помощ и накрая спря да си вдига телефона пазете се хора не се подлъгвайте на тези шарлатани. Сигнализирай за неуместен коментар