Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Любовта към шоколада е по рождение

Една различна история за Св. Валентин

14.02.2018 | 19:30 Редактор: Димитър Абрашев
Любовта към шоколада е по рождение

"За любовта е писано толкова много, че тя вече не е интересна". Мисълта е на Оскар Уайлд, но като че ли в дни като днешния звучи като табу. Затова ще ви разкажем, за един друг вид любов-тази към шоколада. Именно тя събира Петко и Силвия, който създават едно място, излязло от като че ли от приказките.

Любовта към шоколада е по рождение – аз съм зодия Телец, той е Козирог, с една дума – чревоугодници, споделя Силвия, която с усмивка разказва, че през февруари организират специални ателиета и вечери, посветени на виното и шоколада. Според шоколатиера Петко Мирчев, с годините се променят и вкусовете на българите към шоколадовите лакомства. Все повече хора предпочитат бутиковите изделия, отколкото масовите сладкиши. Наред с виното и шоколада идва място и за свещите, но не какви да е, а стилистично съобразени с мястото, с което ви запознахме.

Техен автор е Петя Борисова . Преди 4 години тя започва да твори горящите изкушения, провокирана от приятели, а скоро това се превръща и в основна професия. Направени от специален восък и сладки аромати – еквиваленти на истинските сладкиши, те лесно могат да бъдат объркани с тях.

Повече вижте в репортажа на репортера Божила Симова, операторите Петър Хамамджиев и Дамян Гюров, монтаж: Мирослав Димов