fallback

От Куба с любов

Юлия и Алфредо Ередия избират България, но никога не забравят Куба

27.12.2017 | 22:00 Автор: Димитър Абрашев

Това не е типичната коледна история, която сте свикнали да чувате. Това е история, свързваща 9468км, или точно колкото е разстоянието от София до Куба.

Той е роден в Сантяго, а тя в София и макар че прекарва 5 години от живота си на острова, където казват, че часовниците са спрели преди 50 години, съдбата ги среща на българска територия през далечната 1986 година.

Юлия и Алфредо Хередия избират да живеят в България, но никога не забравят Куба и ценните уроци, които им е дала, а именно, че животът не е черно-бял, а цветен, каквито са и самите хора в Куба. Истинската причина, поради която хората там са толкова щастливи, те намират в липсата на поквареност от материалното

Бях много по щастлива, когато живеех там, защото се научих, че човек трябва да бъде най-вече благодарен за това, което има, споделя Юлия.

Съдбата е благосклонна към двамата влюбени и ги дарява не с едно, не с две, не с три, а с четири деца, а по-късно следват и внуците. Макар че не помнят родината си Ема и Естер мечтаят някой ден да я посетят, а днес възпитават своите деца в същите ценности, в които самите те са били възпитани.

На най-светлия християнски празник Рождество Христово разстоянията, километрите и различията изглеждат още по-маловажни и най-ясно напомнят, че нищо не е по-важно от хората, които ни обичат.

Репортаж на Божила Симова, оператор: Мирослав Минев, монтажист: Мирослав Димов

fallback
Още от Директно
fallback