Когато чуем думата каравана, винаги си правим асоциации с море, сърф, къмпинг и дълги летни нощи, с мирис на сол. Ако всичко това е придружено и с коктейли, идиличната картинка на лятото е завършена. Идеята как да стане това, се ражда в главата на 28-годишния Павел Памукчиев , избран за един от десетте най-добри бармани у нас през миналата година.
Заварихме го на един от летните фестивали в София, където пред ярко синя каравана всеки чакаше с нетърпение реда си. Заедно с колегите си , той посещава различни фестивали, частни партита, изложения и дегустации, а в работата си разчита най-вече на свежи сезонни продукти, домашни съставки , класическите комбинации, но основно на импровизацията.
Повече за първата коктейл каравана у нас, вижте в репортажа на Божила Симова, оператора Виктор Петров , монтаж : Христо Димов